Europeisk plastgjenvinningsindustri trapper ned

Dette blir opplyst i en pressemelding fra Plastics Recyclers Europe, organisasjonen som representerer europeiske plastgjenvinningsanlegg.

– Hvis situasjonen vedvarer og det ikke iverksettes tiltak for å avhjelpe sektoren, vil det ikke lenger være lønnsomt å gjenvinne plast, og det vil hindre oppnåelsen av EUs gjenvinningsmål og sette overgangen til sirkulær plast i fare, sier Ton Emans som er organisasjonens president i pressemeldingen. Alternativet vil da være å sende den resirkulerbare plasten til deponi eller forbrenning.

Et skadet resirkuleringsmarked vil i tillegg til de alvorlige miljøkonsekvensene ha vidtrekkende samfunnsøkonomiske konsekvenser på grunn av den omfattende sysselsettingen i verdikjeden for avfallshåndtering, heter det videre i pressemeldingen.

Plastgjenvinningsindustrien ber derfor EU og medlemslandene om å inkludere resirkulering som en av sektorene støttet av planen for en grønn omstart etter pandemien og fortsette å implementere tiltakene under paraplyen for sirkulær økonomi.

Å sikre den positive utviklingen i dette markedet er avgjørende for å redusere Europas bruk av jomfruelig plast og for at det sekundære råvaremarkedet og ytterligere investeringer i sektoren skal være liv laga, er budskapet til PRE.