Rettssaken mellom Returkraft og Odd Terje Døvik starter 12. september

Tross flere forhandlingsmøter står partene fortsatt så langt fra hverandre at Returkraft ikke ser noe poeng i videre forsøk på å megle fram en løsning. Dermed går det mot rettsak i Agder tingrett, mellom selskapet og den avsatte direktøren, melder Fædrelandsvennen.

 Partene står steilt mot hverandre. Returkraft mener direktøren er oppsagt i tråd med regelverket, mens Odd Terje Døviks advokat Ståle Myhre mener han ble avskjediget, altså at han fikk sparken på dagen uten at regelverket ble fulgt. – Vi registrerer at arbeidsgiver fortsatt ikke vil møte oss til reelle forhandlinger. Vi mener oppsigelsen er usaklig. Den skjer som en plutselig og mer eller mindre panikkartet handling. Vi ser fram til å presentere saken for retten, sier Myhre til Fædrelandsvennen.

Odd Terje Døvik har avvist alle tilbud om etterlønn og har stevnet Returkraft for usaklig oppsigelse. Han krever rett og slett å få jobben tilbake.

– Det blir ikke rettsmegling fordi partene står for langt fra hverandre. Saken må løses gjennom dom i Agder tingrett til høsten, skriver Returkrafts advokat Nicolay Skarning i en tekstmelding til avisen. Han mener selskapet har fulgt reglene for oppsigelse av sin tidligere administrerende direktør, og skriver at «Returkraft ber om full frifinnelse».

Som tidligere omtalt måtte Døvik gå på dagen 13. mars, han fikk da levert oppsigelsen på døra om kvelden, av styrets nestleder Hans Georg Høgevoll-Garstad. Døvik ble da utestengt fra forbrenningsanlegget på Langemyr og fratatt tilgangen til e-post og datasystemer. Men han fikk flere ganger tilbud om et års etterlønn, noe han takket nei til hver gang.

I retten vil Odd Terje Døvik kreve at han får beholde jobben sin. Ifølge Fædrelandsvernnen står han på Returkrafts lønningsliste ut september.

Returkrafts styreleder Lars Maltby har tidligere oppgitt at manglende tillit var hovedårsaken til oppsigelsen av Døvik. Det handlet først og fremst om at Døvik ikke hadde informert styret om innholdet i en tilsynsrapport fra Miljødirektoratet og konsekvensene denne kunne få. Og disse kan bli betydelige. Forsikringsselskapet KLP har varslet at de vil kreve tilbakebetalt 25 prosent av forsikringsutbetalingene etter eksplosjonen, som følge av rapporten fra direktoratet. Dette beløper seg til mer enn 50 millioner kroner.