Plastretur vil legge sorteringsanlegget til Hobøl

Prosjektleder Bjarte Engen Grostøl forkynte på Arendalsuka at Plastretur vil etablere sitt tidligere omtalte finsorteringsanlegg for plastemballasje på Holtskogen næringspark i Hobøl. – Endelig investeringsbeslutning vil bli tatt på nyåret, sier han til Kretsløpet.

Planene om det som kalles et nasjonalt finsorteringsanlegg ble først presentert på Grønt Punkt-dagen i november i fjor. Det er snakk om et anlegg med en kostnadsramme på 650 millioner, som skal ha kapasitet til å sortere 90 000 tonn plast i ti fraksjoner. Dette skal skje i et bygg på 13 000 m² og ved hjelp av rundt 30 NiR-maskiner.

– Flere lokaliteter er undersøkt grundig, men vi har nå valgt å gå videre med Holtskogen. Planen er at det er eierne av næringsparken som setter opp bygget og at vi skal leie det, forteller Grostøl. Han sier videre at de er inne i en anbudsprosess på sorteringsutstyret og at fristen for denne er i desember. – Så vi tror vi skal ha forutsetningene på plass til å gjøre en investeringsbeslutning tidlig på nyåret, sier Grostøl.

Bjarte Engen Grostøl er fortsatt utlånt fra sin vanlige jobb som logistikksjef i Asko for å være prosjektleder for dette anlegget. I tillegg er han styremedlem i Plastretur. Foto: Karoline Carlsen, Grønt Punkt Norge.

Noen vil kanskje kjenne igjen navnet Holtskogen. Det er området der Fortum har brukt flere år på å få tillatelse til å etablere et plastgjenvinningsanlegg. Først i sommer kom utslippstillatelsen på plass, etter at Miljødirektoratet hadde opphevet Statsforvalterens tidligere avslag. – De eier nabotomta. Hvis de velger å realisere sine planer vil det bli en aktuell nedstrømsløsning for plasten fra vårt sorteringsanlegg, sier Grostøl.