Norsirk flytter – og vokser

Norsirk inviterte nylig ansatte og bransjefolk til såkalt «Housewarming» i sine nye lokaler på Helsfyr. Det snart 25 år gamle returselskapet har nå 19 medarbeidere og ønsker å vokse videre.

Som noen vil huske startet Norsirk som returselskap for elektronikk under navnet Elretur i 1998. Det ble ganske tidlig slått sammen med Hvitevareretur og dermed returselskap for alle typer EE-avfall. Siden har Norsirk også blitt godkjent som returselskap for batterier og emballasje og direktør Stig Ervik kunne fortelle at de nå nettopp også har blitt godkjent som returselskap for drikkevareemballasje. – Å tilby kundene våre produsentansvar for alle ordningene de trenger dette på, er absolutt målet til Norsirk, sa adm. dir. Stig Ervik.  Og det dreier seg altså ikke om å utfordre pantesystemet, men om å ta hånd om drikkevareemballasje som i dag faller utenom dette.

Stig Ervik la ikke skjul på at selskapet har ambisjoner om å vokse videre. – Jeg var ansatt nummer 6 da jeg begynte i 2009. I dag er vi 19 og i løpet av de neste to årene regner vi med å øke til 25. Men konkurransen om dyktige medarbeidere er hard, og trivelige og tidsmessige lokaler betyr faktisk noe når man skal tiltrekke seg kompetanse, sa han. Og det dreier seg altså om ganske skreddersydde fasiliteter i Innspurten 1 på Helsfyr, bare et godt steinkast fra selskapets tidligere lokalitet.

Norsirks styreleder Bjørn Stordrange uttrykte sin klokkertro på produsentansvaret, men at dette må gjennomføres ved hjelp av lovgivning, ikke frivillige avtaler. Her vil han trolig få god hjelp fra EU i tida framover.

Ervik kunne også meddele at Norsirk fra 1. juli er såkalt hovedpartner i LOOP. Akkurat hva det innebærer ble ikke utdypet så mye, men LOOPs styreleder Øyvind Brevig uttrykte i hvert fall sin store tilfredshet.