ÅRIM og Bingsa blir til Attvin as

Fredag 1. september vedtok en enstemmig generalforsamling et nytt felles navn for Bingsa Gjenvinning og ÅRIM. Det nye navnet på den kommunale avfallsvirksomheten på Sunnmøre blir Attvin AS.

– Eg er glad for at vi no kan ta i bruk eit nytt og samlande namn for selskapet. Eigarane våre hadde som føresetnad for samanslåinga at vi skulle finne eit nytt namn, og at det skulle representere det nye selskapet dei laga i 2022, sier styreleder Liv Stette på ÅRIMs nettsider.

Det var fra nyttår 2022 at de kommunale avfallsaktørene på Sunnmøre slo seg sammen og Liv  Stette, tidligere rådmann i Ålesund, ble valgt til styreleder. – Marsjordren til det nye styret er å setje i gang ein namneprosess og identifisere synergieffekter mellom dei to selskapa, sa hun til Kretsløpet da.

Nå er altså nytt navn på plass og styret håper at innbyggerne vil omfavne det nye navnet. «Attvin», som altså er avledet av «attvinne», eller gjenvinne skal fremme ombruk og materialgjenvinning, som er essensen av selskapets virksomhet, heter det.

Etter fusjonen eier Ålesund kommune 90 prosent av aksjene i selskapet, øvrige eiere er kommunene Fjord, Giske, Stranda, Sula, Sykkylven og Vestnes. Selskapet er en temmelig stor totalleverandør innen avfallshåndtering, med 95 ansatte og en omsetning på mer enn 250 millioner.