Renewcell planlegger reduksjon i arbeidsstokken

Det svenske selskapet Re:NewCell AB som resirkulerer cellulosebasert tekstilavfall til såkalt Cirkulose, annonserer at de planlegger å starte forhandlinger med berørte fagforeninger for å gjennomføre en restrukturering av organisasjonen. Målet er å øke effektiviteten og samtidig opprettholde satsingen på salg.

Som en del av omstillingen vil det også bli sendt varsel til Arbeidsformidlingen. Det opplyser selskapet i en pressemelding.

De siste månedene har selskapet vært nødt til å redusere produksjonen av Cirkulose som følge av lave salgstall. I desember måtte selskapet også inngå to kortsiktige lån med sine hovedaksjonærer H&M Fashion AB og Girincubator AB, og gjøre endringer og dispensasjoner i forbindelse med selskapets eksisterende finansielle ordninger for å håndtere et kortsiktig likviditetsbehov.

De finansielle ordningene vil gi selskapet ytterligere netto likviditet på totalt 100 millioner svenske kroner, hvorav hovedaksjonærene vil gi 50 millioner som et kortsiktig lån og 50 millioner vil bli gitt i tilleggslikviditet fra de eksisterende långivere.

Selskapets strategiske gjennomgang pågår med mål om å sikre langsiktig finansiering i løpet av første kvartal 2024, heter det i en melding fra desember.

Den planlagte omorganiseringen som nå varsles vil innebære en reduksjon av dagens arbeidsstyrke med ca. 25 prosent, det vil si i overkant av 30 personer, og vil dermed gi årlige besparelser i form av reduserte personalkostnader og diverse andre kostnader på totalt ca. 35 millioner svenske kroner per år, når besparelsene er fullt implementert.

– Denne typen beslutninger er aldri lett å ta og ville ikke vært planlagt hvis det ikke var helt nødvendig for vår langsiktige suksess. Den planlagte restruktureringen av organisasjonen gjør at Renewcell fortsatt opprettholder forutsetningene for å produsere effektivt og samtidig fortsetter å fokusere på utvikling av salget til fiberprodusentene og i tillegg fokuserer på arbeidet med markedsføring mot store klesmerker, som bestemmer endelig etterspørsel i forsyningskjeden, sier Magnus Håkansson som for tiden fungerer som administrerende direktør.

Les også: Nordisk Råds miljøpris til Renewcell